چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور
سرخط خبرها
مدیرتوسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد

یک پزشک خانواده به ازای هر 4 هزار نفر

  • کد خبر: ۱۳۴۷۶۸
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۷
یک پزشک خانواده به ازای هر 4 هزار نفر

به گزارش شهرآرانیوز؛ چندین سال است که موضوع پزشک خانواده به عنوان یکی از طرح‌های ارتقای نظام سلامت در کشور اجرایی شده است و اکنون بنا به گفته مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به ازای هر ۴ هزار نفر، یک پزشک خانواده تعریف شده است.

به گزارش ایسنا، محمدحسن درخشان درباره وضعیت طرح پزشک خانواده اظهار کرد: برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی را از سال۸۴ در کشور شروع کردیم و با همان شدت و قوت در حال پیگیری است. برای همه جمعیت روستا‌ها و شهر‌های بیش از ۲۰ هزار نفر، پزشک خانواده و تیم‌های سلامت تعریف شده است و فعال هستند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: به ازای هر ۴ هزار نفر، یک پزشک خانواده تعریف شده که مستقر هستند. خدمات دارویی نیز با ۴۲۶ قلم دارو به جمعیت زیر پوشش ارائه می‌شود. خدمات ماما، دندان پزشک خانواده و خدمات سرپایی نیز برای این جمعیت وجود دارد. خدمات به جمعیت زیرپوشش و هدف در قالب بسته ‎های خدماتی تعریف شده سطح یک ارائه می‌شود و پیشرفت خوبی دارد.

وی ادامه داد: دستورالعمل اجرایی تسری برنامه پزشک خانواده به تمام جمعیت هنوز ابلاغ نشده است. در سطح ملی در حال برنامه ریزی هستند تا هرچه سریع‌تر برنامه‌ای برای همه جمعیت زیرپوشش کشور و ۵ میلیون و ۳۳۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد عملیاتی شود. به محض اینکه دستورالعمل‌ها ابلاغ شود، پزشک خانواده به همه جمعیت شهری تسری پیدا خواهد کرد.

درخشان با بیان اینکه در برنامه پزشک خانواده حدود سیصد پزشک شاغل داریم، گفت: بیست پزشک دیگر نیز معرفی کردیم تا شروع به کار کنند، بنابراین تعداد آن‌ها ۳۲۰ پزشک شاغل می‌شوند. بیش از ۹۰ درصد پوشش خدمات و پزشک داریم که در فصول خاص متغیر است. کارشناس آزمایشگاه، ماما، بهورز، پرستار، نیرو‌های آزمایشگاهی و دندا ن پزشک خانواده نیز فعال هستند.

وی ادامه داد: بالغ بر ۱۱۵۰ بهورز در روستا‌ها و خانه‌های بهداشت، تشکیل پرونده الکترونیک جمعیت زیر پوشش را انجام می‌دهند. دیگرنیرو‌های بهداشتی و درمانی مانند کارشناسان بهداشت محیط برای فعالیت‌های جامعه محور در برنامه‌های نظارتی فعال هستند. هم‌اکنون بیش از ۲۵۰ نفر مامای فعال داریم و به ازای ۷ هزار نفر باید یک ماما داشته باشیم.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فرایند‌های ارائه خدمت برنامه‌های سلامت حوزه بهداشت به ظاهر ساده، اما در واقع پیچیده است، تصریح کرد: اکنون وضعیت اعتبارات نسبتا خوب است. حدود شش ماه عقب ماندگی واریز اعتبارات پزشکان را داشتیم که اعتبار خوبی را به دانشگاه‌ها تزریق کردند و هم اکنون در بخش تأمین اعتبار، مشکل جدی نداریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->